Oudwijkerdwarsstraat 50, 3581 LG Utrecht
Boomgaardhoekseweg 131, 3191 VB Hoogvliet Rotterdam

Bel Gilles: 06-54 20 40 45

  Voorkeur voor: geen voorkeurUtrechtHoogvliet Rotterdam

  Chinese geneeskunde en kruiden

  Chinese geneeskunde en kruiden


  Moxa

  Naast de klassieke acupunctuur en Chinese geneeswijze, maken we ook gebruik van ooracupunctuur en Chinese kruiden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van moxa . Dat is een samengeperst kruid (Bijvoet) dat verhit wordt en boven een acupunctuurpunt of op pijnplek gehouden wordt, om zo het punt, de energie en/of de doorbloeding te stimuleren. De meeste mensen vinden dit een prettige therapievorm en wordt in China erg veel toegepast. Meestal wordt de moxa boven de huid gehouden; aangezien de geur nogal sterk is, maken we ook gebruik van een moxalamp. Bijvoorbeeld boven buik, rug, schouder of knie.

  Cupping

  Ook wel het zetten van ‘koppen’ of ‘bollen’ genoemd. Het zijn glazen bollen, waarbij een vacuüm wordt gecreëerd, zodat ze op de huid blijven zitten. Dit onder andere om blokkades op te heffen en de bloedcirculatie te stimuleren. Onder andere veel gebruikt bij klachten aan het bewegingsapparaat zoals rug-, nek- en schouderklachten; r.s.i. en bijvoorbeeld tenniselleboog.

  Chinese kruiden

  Indien nodig wordt de therapie aangevuld Chinese kruiden. Dit is poeder en kan dagelijks worden gemengd in een glas water. De kosten zijn iets minder dan een euro per dag. De kruiden worden besteld bij Dragon Herbs of bij de Natuurapotheek en bevatten geen stoffen van bedreigde diersoorten of verboden producten. De dosering: Bij tabletjes is de standaard dosering 3 x daags 6 tabletjes innemen met een beetje water. 100 gram is ongeveer 300 tabletten. Bij poeder is de standaarddosering: 3 x daags 2 volle lepeltjes oplossen in lauw water.
  Dosering kan afwijken als therapeut anders adviseert.

  Behandeling met kruiden

  De Chinese kruidengeneeskunde is gebaseerd op een geheel systeem met een eigen fysiologie en diagnostiek (TCM). Een kruid of een kruidenformule heeft een heel eigen energetisch beeld, dat past bij het energetisch beeld van de mens die behandeld wordt.