AangezichtspijnAangezichtspijn

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn kan veroorzaakt worden door een verminderde bloed- en energiecirculatie in het gezicht, wat een gevolg kan zijn van koude en tocht.

Acupunctuur voor pijnvermindering

De naaldjes worden onder andere lokaal geplaatst om de circulatie te bevorderen en zo de pijn te doen afnemen. Ook zorgen de punten in handen en armen ervoor dat de pijn in het gezicht vermindert. In onze praktijk hebben onze patiënten hier veel baat bij.

Aangezichtsverlamming en acupunctuur

Aangezichtsverlamming of faciale parese of Bell's parese is een plotseling optredende perifere verlamming van de zevende hersenzenuw. De oorzaak kan een virus zijn of een CVA, maar het kan ook spontaan optreden. In onze praktijk hebben we zeer veel ervaring met het behandelen van deze klacht. Met behulp van de acupunctuur zorgen we ervoor dat de doorstroming van bloed en energie verbetert. De acupunctuurbehandeling kan aangevuld worden met moxa waarmee je warmte lokaal toevoegt. De resultaten zijn zeer interessant.

Meer info

Voor wetenschappelijk onderzoek van faciaal parese en acupunctuur kijk op de site van IOCOB

Ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen. Vraag vandaag nog vrijblijvend een kennismaking aan.

Maak kennis met de voordelen van gerichte acupunctuur die past bij jouw behoeften. Bel direct met Gilles op 06-54 20 40 45 of laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen persoonlijk contact op.

Als je dit formulier invult en verstuurt, geef je ons toestemming om jouw gegevens te verwerken. Uiteraard houden we rekening met jouw privacy. Meer uitleg.

Animatie dat het formulier succesvol verstuurd is.

Bericht is verstuurd

Dank je wel voor je interesse in Acupuncturist.nl. We hebben je bericht ontvangen en zullen snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Vaak nog dezelfde dag.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Artikelen

Publicaties en updates

Helaas zijn er nog geen artikelen gekoppeld aan dit specialisme.

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Wel kun je soms een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een teken dat de juiste plek wordt geraakt.

Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen hebben we meestal je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik nodig. Vaak ook de rug, nek of hoofd. Deze nooit allemaal te gelijk in 1 behandeling. Meestal hoeft dus alleen de schoenen, sokken en bovenbroek uit. Voor de rug vaak ook de bovenkleding. Je kunt je ondergoed (ook BH) altijd aan laten. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij laten je altijd even alleen bij het omkleden. En als je je te bloot voelt in ondergoed, zijn er altijd schone handdoeken aanwezig om je mee toe te dekken of kun je daarvoor je eigen handdoek gebruiken.

Zijn de naaldjes steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Is de praktijk schoon en hygiënisch?

De praktijken worden 2 keer in de week schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf. Daarnaast houden we dit zelf in de gaten om waar nodig nog een keer extra te poetsen. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen op een dag verschoond. Desondanks vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer 45 minuten tot een uur en een vervolg consult ongeveer 30 tot 40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een acupunctuurbehandeling is altijd op maat. En niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Lichaam en geest worden als één geheel gezien, alle omgevingsfactoren zijn van belang voor je gezondheid en er wordt anders gekeken naar de functie en samenhang tussen de organen. Acupunctuur verschilt daardoor nogal van de reguliere Westerse geneeskunde. Maar er wordt altijd eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Wij raden altijd aan om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.