Oudwijkerdwarsstraat 50, 3581 LG Utrecht
Boomgaardhoekseweg 131, 3191 VB Hoogvliet Rotterdam

Bel Gilles: 06-54 20 40 45

  Voorkeur voor: geen voorkeurUtrechtHoogvliet Rotterdam

  Oorsuizen | Tinnitus


  De behandeling van oorsuizen, ofwel tinnitus, is al vanaf de start van onze praktijk in 1998 een bijzonder specialisme. Wekelijks behandelen we circa 30 mensen met deze klacht, waarvan we goede resultaten zien. Door behandeling met acupunctuur wordt het geluid vaak minder of verdwijnt soms zelfs geheel. En patiënten voelen zich veel beter en rustiger. Ook als het geluid gedeeltelijk aanwezig blijft, hebben ze daar vaak minder last van.

  Tijdens de Coronatijd zijn we er natuurlijk ook voor je. Meer info over onze voorzorgsmaatregelen tijdens deze periode.

  Oorsuizen is een veel voorkomende klacht die bijzonder storend kan zijn. Het kan het dagelijks leven ernstig negatief beïnvloeden. De meeste mensen, vaker mannen dan vrouwen, horen continu een soort fluittoon of ander soort geluid in één of beide oren. In sommige gevallen is deze klacht een symptoom van de ziekte van Ménière. Soms ontstaat het na een langdurige hevige verkoudheid of na bezoek aan een concert. Maar vaak komt deze klacht plotseling opzetten en lijkt het niet meer te verdwijnen. Bij de huisarts of KNO-arts krijg je meestal het advies er mee te leren leven. Maar dat is uiteraard geen oplossing. Acupunctuur kan gelukkig wel helpen bij deze vervelende aandoening.

  Wij zetten onze deskundigheid en jarenlange ervaring graag in om oorsuizen te behandelen. Ons doel is om de klacht tot een acceptabel niveau te laten afnemen of zelfs te laten verdwijnen en daarmee de kwaliteit van het dagelijkse leven te verhogen.

  Ervaringen acupunctuur en oorsuizen

  Patiënten vertellen ons vaak over de goede resultaten van de behandeling van oorsuizen met acupunctuur. Dit motiveert ons om de behandeling van oorsuizen een bijzondere plek als specialisme in onze praktijk te blijven geven. De onderstaande patiëntenervaringen in beeld en verhaal geven een goed overzicht van het positieve effect van behandeling van oorsuizen of tinnitus met acupunctuur in onze praktijk.

  Bekijk hieronder of lees hier over ervaringen van patiënten met oorsuizen of tinnitus die bij ons in de praktijk geweest zijn.

  Gratis kennismakingsgesprek

  Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een gratis kennismakingsgesprek, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord.
  Gilles 06 54 20 40 45

  Acupunctuur en oorsuizen

  Acupunctuur is vaak bijzonder effectief bij het verminderen of zelfs verhelpen van oorsuizen. Maar hoe werkt dat eigenlijk ? Ook al zijn er diverse oorzaken, bij oorsuizen spreekt men in de Chinese geneeskunde wel van ‘interne wind’. Er zit vaak te veel hitte en onrust in het lichaam. Dat kan opstijgen naar het hoofd en kan daar een piep, een ruis, een suis of een lawaai veroorzaken. Deze ‘wind’ of opstijgende hitte, proberen we met de naaldjes omlaag te ‘trekken’. Vaak zijn de klachten gerelateerd aan Nier-Yinleegte waardoor mensen onrustig en gejaagd zijn. Wij proberen deze leegte op te heffen en meer balans te brengen.

  Acupunctuur kalmeert de overactieve gehoorzenuwcellen

  Acupunctuur is vaak het meest bekend van het verlichten van de druk op verschillende stresspunten in het lichaam. Het kan daarom ook de getriggerde zenuwcellen succesvol kalmeren die betrokken zijn bij oorsuizen. Vooral de overactieve zenuwcellen in de hals, nek en hoofdgebied worden door de acupunctuur tot rust gebracht.
  De acupunctuurpunten worden bij oorsuizen onder andere geplaatst rondom het betrokken oor (oren), aangevuld met naaldjes in bijvoorbeeld handen en voeten. De exacte punten zijn voor iedere patiënt op maat, afhankelijk van de door ons gestelde diagnose.

  De verlichting van klachten vindt meestal niet ineens plaats. Het kan een aantal behandelingen duren voordat het effect merkbaar is.

  Slapen en rust

  De behandeling is meerledig. Naast de aanpak van het hinderlijke geluid, is ook het doel dat de patiënt zich beter gaat voelen. Want vaak gaat de klacht gepaard met onrust en slecht slapen. Acupunctuur helpt het lichaam en de emoties te kalmeren en de slaap te bevorderen. Als iemand beter slaapt, voelt hij zich overdag vaak ook beter en vindt er sneller herstel plaats. De acupunctuurbehandeling richt zich op deze manier niet alleen op vermindering van de symptomen, maar ook op het behandelen van de oorzaak.

  Onderzoek acupunctuur en oorsuizen

   

  Onderzoek (2017)

  Dit onderzoek uit Sichuan, China beschrijft een significante verbetering van acupunctuur bij tinnitus.
  Klik hier: Acupuncture Found Effective For Tinnitus.

  Onderzoek (2015)

  Interessant onderzoek waaruit blijkt dat acupunctuur een gunstige werking heeft op tinnitus.
  Klik hier: Acupuncture & Ginger Moxibustion Effective for Tinnitus.

  Onderzoek (2006)

  Onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur een verbetering kan geven bij de klachten van tinnitus. Download het onderzoek ‘Acupuncture for tinnitus: A series of six n=1 controlled trials’ (pdf).

  Boek

  Mensen vragen ons vaak wat ze zelf nog meer kunnen doen. Naast stress proberen te vermijden en meer rust nemen, adviseren we om onderstaand boek te lezen. Klinisch neuropsycholoog Olav Wagenaar geeft in dit boek antwoord op de vraag wat tinnitus (en hyperacusis) is en het bevat veel praktische tips en ideeën om het oorsuizen te leren beheersen en in ernst terug te dringen. Wij vinden dit boek een hele goede aanvulling op de acupunctuurbehandelingen.

  Speech op Onbesuisd Symposium Oorsuis (april 2018)

  Voorjaar 2018 is Gilles Stoop gevraagd een speech te geven over Acupunctuur bij tinnitus op symposium van auteur Barbara Muller, van boek over oorsuizen, Onbesuisd. Een zaal met 150 patiënten met tinnitus luisterden aandachtig naar de sprekers. Na afloop was er tijd voor vragen. Klik hier voor de hele speech van Gilles.