Oudwijkerdwarsstraat 50, 3581 LG Utrecht
Boomgaardhoekseweg 131, 3191 VB Hoogvliet Rotterdam

Bel Gilles: 06-54 20 40 45

  Voorkeur voor: geen voorkeurUtrechtHoogvliet Rotterdam

  Gilles Stoop

  Sinds oprichter Gilles Stoop (1969) al op 17-jarige leeftijd wist dat hij acupuncturist wilde worden, zijn al zijn opleidingen en stages hierop gericht. Hij studeerde traditionele Chinese Geneeskunde aan het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde en het Anglo Dutch Institute for Oriental Medicine. Vervolgens liep hij meerdere langdurige stages bij de Chengdu University of Traditional Chinese Medicine in China. Ook tijdens zijn loopbaan als acupuncturist volgde hij diverse nascholingen en stages, waaronder in Witten (Duitsland) en in Jinan (China). Hij is naast acupuncturist gediplomeerd herbalist (Chinese kruidengeneeskunde bij Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai).

  “Je kunt balans en gezondheid herstellen door iets in beweging te zetten. Met naalden, maar ook door de juiste vragen te stellen. Ik ben nog iedere dag ontzettend blij met mijn besluit om acupuncturist te worden. Het helpen van mensen, het werken met mijn handen en de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde, het blijft mij boeien”.

  Gilles ziet patiënten als partner in het oplossen van een gezondheidsprobleem. Daarom vindt hij goed contact en aandacht voor vragen en een gesprek bij de acupunctuurbehandelingen heel belangrijk. Om daarmee de patiënt op weg te helpen naar een betere gezondheid.  

  Binnen de praktijk houdt hij zich vooral bezig met zijn specialisaties vrouwenklachten, vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen én mannen, oorsuizen en mannenklachten.

  Gilles Stoop is naast acupuncturist en herbalist docent praktijk en diagnostistiek aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA) en bestuurslid bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). In zijn vrije tijd houdt Gilles zich graag bezig met fotografie, klassieke muziek, het organiseren van thuisconcerten en is hij een fervent hardloper.

  Publicaties van Gilles Stoop

  • NVA-blog -‘De acupuncturist vertelt‘
  • Afstudeerscriptie Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai – Chinese kruiden bij mannelijke vruchtbaarheidsproblemen, 2012
  • Nederlandse Werkgroep Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst – Natuurgeneeskundige mogelijkheden bij prostaatproblemen, 1995


  Lid van: NVA

  Telefoon: 06-54 20 40 45